Ametiühingute keskliit valib uue esimehe veebruari lõpus

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga.
Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga. Foto: Priit Simson.

Eesti Ametiühingute Keskliit valib uue esimehe 21. veebruaril, ametisse astub uus juht 4. märtsil.

Keskliidu esimehe ametikohalt lahkuv Harri Taliga ütles, et 21. jaanuariks peavad liidu liikmed olema esitanud oma kandidaadid volikogule, kandidaadil peab olema vähemalt kolme liikmesorganisatsiooni toetus. Pärast kuu aega kandidaatidega tutvumist koguneb volikogu 21. veebruaril ning uus esimees asub ametisse 4. märtsil.

Viimased 13 aastat on liidu esimeheks kandideerinud alati vähemalt kaks inimest. Tahtjaid sellele positsioonile võib olla mitmeid, aga kas nad ka vajaliku toetuse osaliseks saavad, on Taliga sõnul iseküsimus.

Varem on korduvalt Taliga vastu kandideerinud transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson (37), seni pole ta aga kongressil enamuse toetust saanud. Mullusel kongressil toetas Petersoni neli ametiühingut - raudteelaste ametiühing, õdede liit, liinilennunduse ja transpordi ametiühing.

Taligat toetas toona enamik ametiühingute keskliidu liikmesliite, sealhulgas energeetikatöötajate ametiühingute liit, metallitöötajate ametiühingute föderatsioon, metsatöötajate ametiühing, tööstustöötajate ametiühingute föderatsioon ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühing.

Peterson kandideeris ametiühingute juhiks ka 2007. aasta kongressil. Harri Taliga (55) on keskliitu juhtinud alates 2003. aastast.

Taliga on öelnud, et pärast esimehe ameti mahapanemist ei välista ta ettevõtjaks ega ka riiklikuks lepitajaks hakkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles