Peterson kandideerib ametiühingute keskliidu juhiks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Toomas Huik

Transpordi ametiühingu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu volikogu esimees Peep Peterson (37) kinnitas, et kandideerib keskliidu esimeheks.

Peterson ütles Postimehele, et talle teadaolevalt teisi kandidaate ametikohale ei ole, küll aga on liikmesliitudel aega kandidaate esitada esmaspäevani.

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga teatas detsembri algul, et on otsustanud keskliidu esimehe ameti maha panna enne kongressil saadud volituste lõppemist.

Varem on Peterson korduvalt Taliga vastu kandideerinud, seni pole ta aga kongressil enamuse toetust saanud. Mullusel kongressil toetas Petersoni neli ametiühingut - raudteelaste ametiühing, õdede liit, liinilennunduse ja transpordi ametiühing.

Taligat toetas toona enamik ametiühingute keskliidu liikmesliite, sealhulgas energeetikatöötajate ametiühingute liit, metallitöötajate ametiühingute föderatsioon, metsatöötajate ametiühing, tööstustöötajate ametiühingute föderatsioon ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühing.

Peterson kandideeris ametiühingute juhiks ka 2007. aasta kongressil. Harri Taliga (55) on keskliitu juhtinud alates 2003. aastast.

Taliga on öelnud, et pärast esimehe ametimaha panemist ei välista ta ettevõtjaks ega ka riiklikuks lepitajaks hakkamist.

Peterson on lõpetanud Tartu 10. keskkooli ja Tallinna Majanduskooli õigusteaduse erialal. Lisaks on ta õppinud Tartu ülikoolis õigusteadust ja ajakirjandust. Ta on Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu juhatuse esimees ja Rahvusvahelise Transporditöötajate Föderatsiooni juhatuse liige.

Peterson kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE). Ta oli aastatel 1994–1998 Noorte Sotsiaaldemokraatide president. 2009. aastast on ta Tartu linnavolikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles