Saunamaraton ootab võistkondi kirja panema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun.
Saun. Foto: SCANPIX

Talvepealinnas on juba neljandat aastat järjest tulemas saunaorienteerumise võistlus, mida peetakse 10. veebruaril. Euroopa saunamaratonile registreerumine lõppeb päev varem.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et huvi ürituse vastu on olnud suur. Mullu osales võistlusel 449 saunalist, kes pidid läbima 15 erinevat sauna. Muu hylgas kuulutati mullune Euroopa saunamaraton Otepääl ka Valgamaa parimaks turismiürituseks.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve spaast 10. veebruari südapäeval ning finiš on avatud kuni kella 18ni Nuustaku pubis. Tänavu on võistlusreegleid ka pisut muudetud. Nimelt peab võistkond olema neljaliikmeline, selgitas Ginter.

Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõik võistkonna liikmed peavad saunalaval leili võtma vähemalt kolm minutit.

Lisaboonust ehk aja vähendamist annab saunalistele jääaukudes, kümblustünnides ja teistes saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja.

Võistkondade registreerimine kestab kuni 9.veebruarini e-posti aadressil: saun@otepaa.ee. Ära tuleb märkida võistkonna nimi ja liikmete nimed. Alaealisi täiskasvanud saatjateta starti ei lubata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles