Rotterdami kunstirööviga seoses vahistati kolm rumeenlast

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Rotterdamis varastatud maalidest, maailmakuulsa foovi Henri Matisse'i teos «La Liseuse en Blanc et Jaune».
Üks Rotterdamis varastatud maalidest, maailmakuulsa foovi Henri Matisse'i teos «La Liseuse en Blanc et Jaune». Foto: SCANPIX

Kolm rumeenlast võeti kinni seoses möödunud aasta oktoobril Rotterdamis toimunud suure kunstirööviga, teatas täna uudisteagentuur Mediafax.

Rumeenia võimud kinnitasid uudisteagentuurile AFP, et nende operatsioon oli seoses Hollandi maalivargusega, kuid keeldusid täpsemaid detaile jagamast.

Mediafaxi teatel võeti kolm rumeenlast kinni Rumeenia prokuratuuri terrorismi ja organiseeritud kuritegevusega tegelev osakonna (DIICOT) nõudel.

DIICOT pressiesindaja Nadina Spinu kinnitas, et uurimine on käimas ja keeldus täpsemate detailide jagamisest, kuna uurimine on alles käimas.

16. oktoobril varastasid tundmatud kurjategijad Rotterdami Kunsthali muuseumist seitse meistriteost, kelle autoriteks olid näiteks Picasso, Matisse, Monet ja Gauguin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles