Pirita hakkas tasulise parkimise märke teisaldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Ehkki Tallinna linnavolikogu muutis juba kuu alguses oma aastatetagust määrust ja lõpetas tasulise parkimise Pirital, hakati täna lõpuks parkimismärke teisaldama.

Alates tänavu aprillist tuleb Pirital tasu maksta vaid parkimise eest Merivälja teel Pirita muuli juures olevas parklas.

«Ma loodan, et meie külalised seda kurjalt ära ei kasuta ja pargivad korrektselt selleks ettenähtud kohtades,» sõnas Pirita linnaosa vanem Tiit Terik, viidates sellele, et eelmisel aastal laiendati tasulise parkimise ala just eelkõige seetõttu, et autojuhid parkisid hoolimatult ning tihtipeale ummistasid autodega Pirita elanike koduväravad.

Paraku tähendas parkimisala laiendamine lisakulutusi ka Pirita elanikele endile.

Terik leiab jätkuvalt, et kohalike elanike käest ei ole mõistlik parkimistasu võtta: «Aedlinnas kodutänavatelt parkimistasu võtmine ei ole põhjendatud ja mul on hea meel, et see jamps lõpetati. Loodan siiralt, et edaspidi jääb parkimisega eksperimenteerimine ära ja pealegi - inimesed võiksid suvel rohkem jalgrattaga sõita.»

Pirital muudeti tasulist parkimiskorda 2008. aastal, mil tasulise parkimisala koosseisu liideti mitmed eramajade piirkonnad. Seda põhjendati just eraomanikelt tulnud kaebustega, kes viitasid rannailmade korral massiliste parkimiseeskirjade rikkumistele nende kodu juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles