Kallas eitab rahulolematust Ansipiga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann.

Eestlasest eurovolinik Siim Kallas lükkas ümber kuulujutud, et ta ei ole parteikaaslasest peaministri Andrus Ansipi tegemistega rahul.


«Keegi ei rääkinud midagi,» vastas Kallas tänasel pressikonverentsil ajakirjanike küsimusele, kas tema või tema lähikondsed olevat kritiseerinud hiljutisel Kallase kabinetiülema Henrik Hololei sünnipäeval Ansipit.

Kallase väitel on olukord risti vastupidine - kui praegune valitsus viib oma programmid ellu, on see tema sõnul parim lahendus, mis Eestil saab olla.

Euroopa Komisjoni asepresident Kallas kiitis meie valitsust veelgi, märkides, et tervest Euroopast ei leia ühtegi teist valitsust, mis oleks valmis astuma kriisiga võitlemisel nii radikaalseid samme kui Eesti oma.

Tema sõnul mõjutab see tõenäoliselt positiivselt ka Eestile antavaid hinnanguid seoses üleminekuga eurole.

Kommenteerides asjaolu, et Eesti külmutas muuhulgas kiirema eurole ülemineku kaalutlustel maksed teise pensionisambasse ning lükkas kompenseerimise tulevikku, lisas Kallas, et kindlasti arvestatakse riigi eurorahale mineku hindamisel ka rahanduspoliitika jätkusuutlikkusega kui kriteeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles