Tallinn tahab kasutusele võtta moodullasteaiad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellesse moodulmajja mahub terve lasteaiarühm, siin on ka köök ja muud vajalikud ruumid.
Sellesse moodulmajja mahub terve lasteaiarühm, siin on ka köök ja muud vajalikud ruumid. Foto: Toomas Huik

Eile käisid Tallinna linna ja lasteaedade esindajad tutvumas Cramo Estonia ASi pakutavate moodullasteaedadega, mis võivad leevendada lasteaiakohtade puudust.

«Rõõm on tõdeda, et Tallinna elanike arv kasvab ja iga aastaga tuleb lasteaedadesse üha rohkem lapsi. Viimase seitsme aasta jooksul on Tallinnas loodud 5000 uut lasteaiakohta, aga vaatamata sellele on kohti ikka puudu,» ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Linn püüab tema sõnul mitmel viisil lasteaiajärjekordi vähendada. «Selle aasta jooksul lisandub veel 700 lasteaiakohta. Avame uue lasteaia, avame uusi rühmi olemasolevates lasteaedades ja kaalume ka niinimetatud moodullasteaedade võimalust. Need on lasteaiad, mida saab väga kiiresti ja ilma suurte investeeringuteta paigaldada iga suurema lasteaia hoovi. Moodullasteaedu saab kasutada ka asenduspindadena sel ajal, kui lasteaias tehakse näiteks suurt remonti. Aga neid saab kasutada ka täiendavate lasteaiakohtade loomiseks,» rääkis Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles