Valitsus kehtestas sisserände piirarvuks 1000 inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsus kehtestas tänavuseks Eestisse sisserändavate välismaalaste piirarvuks 0,075 protsenti alalisest elanikkonnast ehk 1000 inimest.

Algse eelnõu kohaselt pidanuks piirarv olema 1062, kuid siseministeeriumi teatel võeti selle arvutamisel ekslikult aluseks mitte siin elavate Eesti kodanike, vaid kõigi Eesti kodanike arv. Seetõttu pidi ministeerium piirarvu korrigeerima.

Pärast sisserände piirarvu kinnitamist kehtestab siseminister määrusega ka piirarvu jagunemise aasta lõikes, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Sisserände piirarv piirab Eestisse elama asumist välismaalastel, kes ei ole Euroopa Liidu riikide, Islandi, Norra, Liechtensteini või ŠŠveitsi kodanikud. Piirarvu alla lähevad töötamiseks, ettevõtluseks ja välislepingu alusel antavad tähtajalised elamisload.

Igal aastal valitsuse korraldusega kehtestatav piirarv ei tohi aastas ületada 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Eelmisel aastal oli sisserände piirarv 0,075 protsenti elanikkonnast ehk 1008, millest kasutamata jäi 427.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles