PPA loobub ka 2000. aastal kasutusse võetud piirivalvelaevast Vapper

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PVL-111 Vapper. Pilt on illustratiivne
PVL-111 Vapper. Pilt on illustratiivne Foto: Küllike Rooväli

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalvekolonel Tõnu Hunt saatis siseministeeriumile taotluse, milles soovib teenistusest välja arvata lisaks piirivalvelaevale PVL-109 Valvas ka piirivalvelaeva PVL-111 Vapper.

Seoses sellega, et alates eelmise aasta septembrist on PPA teenistuses uus multifunktsionaalne laev PVL-101 Kindral Kurvits, soovib amet teenistusest välja arvata madala funktsionaalsusega ja amortiseerunud laevad PVL-109 ja PVL-111.

PVL-111 Vapper on Eesti Piirivalve laev, mis lasti vette 2000. aasta 1. juunil. Selle hinnaks oli tollal 38 miljonit krooni.

«PVL-111 on suhteliselt uus laev, kuid kahjuks ei ole seda tagasihoidlike meresõiduomaduste tõttu võimalik kõigiks meie ülesanneteks efektiivselt kasutada,» märkis PPA merevalvebüroo juht Allan Oksmann. «Eelkõige tekib probleem raskemate mereolude korral.»

Ta lisas, et kindlasti võib laev leida tulevikus edukalt rakendust uue omaniku juures. Praegu on plaan laev võõrandada ning võõrandamise konkreetse viisi määrab juba siseministeerium.

«Välisabiga on hangitud laevale navigatsioonivarustust, mille saame aga ümber tõsta oma teistele laevadele ning tagasimakse kohustust seega ei teki,» lisas Oksmann. «Laeva võõrandamise protsessid on üldiselt üsna aeganõudvad, nii et võib prognoosida nende läbi viimist aasta jooksul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles