Jäähoki viikingid soovivad Läti kaudu Venemaale murda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiking Spordi hokimehed üksteist õnnitlemas.
Viiking Spordi hokimehed üksteist õnnitlemas. Foto: Viiking Sport

 Kuigi Eesti jäähoki näib kõrvaltvaatajale olematu kandepinnaga, on erinevad seltskonnad korduvalt tõstatanud idee moodustada meeskond, mis oleks võimeline konkureerima väljaspool kodust sarja. Soome suunas on vaadanud Pantrite klubi, Venemaal tegutsevast KHLi noorteliigast huvitus Eesti Jäähokiliidu president Jaan Mölder isiklikult, nüüd aga soovivad esmalt Läti ja seejärel Venemaa poole liikuda Viiking Spordi juhid.

Eesti meistriliigas koos Narvaga esikoha eest heitleva klubi juhtide hulka kuuluva Heldur Sepma sõnul on esimesed sammud juba astutud – jaanuari algusest juhendab meeskonda Eesti koondise peatreener Dmitri Medvedev ning profiklubile omaselt treenitakse kaks korda päevas.

«Lähipäevil peame Medvedeviga koosoleku ja paneme plaanid täpsemalt paika,» rääkis Sepma. «Soovime koostada viieaastase programmi. Tuleval hooajal tahame lisaks Eesti liigale osaleda ka Läti lahtistel meistrivõistlustel, edaspidi vaadata aga juba Venemaa kõrgliiga suunas.» Plaan on vaieldamatult ambitsioonikas, kuid Sepma hinnangul teostatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles