Ka ristmikukaamerad hakkavad trahve saatma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhimõtteliselt võiks ristmikule seatud kaamera praegugi liikluseeskirja rikkujatele trahve saata, kuid seadus ristmikukaamerat ei tunnista.
Põhimõtteliselt võiks ristmikule seatud kaamera praegugi liikluseeskirja rikkujatele trahve saata, kuid seadus ristmikukaamerat ei tunnista. Foto: Andres Haabu

Tallinna Kristiine ehk niinimetatud taksopargi ristmikule on juba ammu paigaldatud kaamerad, mis pidevalt plingivad ja punase tule all ristmikule sõitjaid, kiiruseületajaid ja bussirajal liiklevaid sõidukeid jäädvustavad, kuid praegu see info veel politseisse ei jõua. Varsti aga hakkavad trahvikviitungid liiklushuligaanide postkastidesse potsatama.

Tallinna transpordiameti arenguosakonna projektijuht Tiit Laiksoo ütles, et viimaks saavutatud kokkuleppe järgi laekuvad kõik Kristiine ristmiku kaamerate fikseeritud andmed maanteeameti andmekogusse.

Ta lisas, et maanteeametil on olemas andmekogu, kuhu laekuvad maanteedel paiknevate kiiruskaamerate andmed, ning Tallinna ristmikukaamerate info peaks sinna lihtsalt lisanduma. Selleks on aga vaja liiklusseaduse muudatust, sest seaduses on praegu mainitud vaid kiiruskaameraid, mitte aga ristmikukaameraid, mis fikseerivad punase tulega või bussirajal sõitvaid autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles