Venemaal lasi endine julgeolekuohvitser end memoriaali ees maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin.
Jossif Stalin. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Endine kõrge julgeolekuohvitser sooritas reedel Venemaal Sverdlovski oblastis Nõukogude Liidu kunagise juhi Jossif Stalini repressioonide ohvrite memoriaali juures enesetapu.

Memoriaali lähistelt leitud 61-aastase mehe juures vedeles püstol, millega ta oli end ilmselt tulistanud. Kohalik portaal Znak.com teatas, et mehe näol on tegemist Sverdlovski julgeolekukomitee (KGB) asejuhi Leonid Plotnikoviga.

Ehkki mees oli pensionil, töötas ta kohalikus rehabiliteerimiskomisjonis, mis tegeleb Stalini valitsemisaega jäänud aastate 1930-1950 kohtuasjade läbivaatamisega.

Portaal teatas, et mees elas memoriaali lähedal ja põdes vähki. Mehe juurest leiti järgmise sisuga kiri: «Inimesed, hoidke üksteist - elu on nii ilus!»

Memoriaal asub 12 kilomeetri kaugusel Jekaterinburgist, mis Nõukogude ajal kandis nime Sverdlovsk, kus hukati viimane Vene tsaar ja tema perekond. Memoriaal avati 1991. aastal, kui kohalikud ajaloolased leidsid seal 1930.-1950. aastatel tapetute ühishaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles