USA nõustus taastankima Prantsuse sõjalennukeid Malis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõdur hoiab käes Kalašnikovi automaati AK-47.
Mali sõdur hoiab käes Kalašnikovi automaati AK-47. Foto: SCANPIX

USA nõustus taastankima Prantsuse sõjalennukeid, mis praegu osalevad Malis operatsioonides islamistide vastu, teatas Ühendriikide armee eile.

Prantsusmaa palus president Barack Obama administratsioonilt abi sõjalennukite tankimiseks õhus ning ametistlahkuv USA kaitseminister Leon Panetta nõustus sellega, ütles Pentagoni esindaja George Little.

Obama vestles reedel telefoni teel Prantsuse presidendi François Hollande'iga ning kaks liidrit arutasid globaalseid julgeolekumuresid ja lubasid teha koostööd ekstremismi ohjeldamiseks Põhja-Aafrikas.

Prantsusmaa saatis oma väed Malisse kaks nädalat tagasi, et aidata sealsetel võimudel võidelda Al-Qaedaga seotud islamiäärmuslaste vastu, kes olid enda kontrolli alla haaranud mitu linna riigi põhjaosas.

Pärast Obama ja Hollande'i jutuajamist rääkis Panetta Prantsuse kaitseministri Jean-Yves Le Drianiga USA sõjalisest toetusest Mali operatsioonile.

«Minister Panetta informeeris minister Le Driani, et USA Aafrika väejuhatus toetab Prantsuse relvajõude, korraldades sõjalennukite õhus taastankimise missioone ajal, mil jätkuvad operatsioonid Malis,» ütles Little.

Ministrid arutasid ka USA abi Aafrika riikide üksuste toimetamiseks Malisse.

Prantslaste juhitavad väed vallutasid eile islamistidelt tagasi tähtsa Gao linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles