Monti võeti Davosis vastu kangelasena

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Mario Monti
Itaalia peaminister Mario Monti Foto: SCANPIX

Maailma panganduseliit tervitas Itaalia peaminister Mario Montit Davosi majandusfoorumil ovatsioonidega.

Tipp-pankurid ja -poliitikud, kes pidasid Itaalia tsentristliku koalitsiooni juhiga suletud uste taga 45-minutilise kohtumise, tänasid Montit «Itaalia ja Euroopa päästmise eest», tunnustades teda sammude eest, mida 15 kuu eest eurotsooni kriisi haripunktis ametisse asunud valitsus on astunud, vahendab Reuters.

Samas tõsteti esile muret, et lubadused alandada makse ja tuua riik kiiresti kriisist välja võivad võimule tagasi tuua endise peaministri Silvio Berlusconi ja reformidele pidurit tõmmata.

«Monti on teinud talle antud aja jooksul väga head tööd. On kriitilise tähtsusega, et tulevased valitsused tema reformidega jätkaks,» ei olnud Šveitsi panga Vontobel juht Herbert Scheidt kiitusega kitsi. Poliitikud peavad lõpetama lubadused, mida nad ei suuda täita, ja andma kodanikele selge pildi reaalsusest.

«Ühiskonna valmidus reformideks oli Monti ametisseastumise ajal erakordselt kõrge. Nüüd aga on tekkinud erakordselt tugev vastupanu,» märkis Sberbank Europe AG nõukogu esimees Siegfried Wolf. «Seetõttu võib Berlusconi taas tuule tiibadesse saada ning Itaalia endale ebastabiilse valitsuse valida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles