Medvedev: Magnitski surm ei huvita kedagi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud Moskva juristi Sergei Magnitski foto.
Tapetud Moskva juristi Sergei Magnitski foto. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kasutas riigitelevisiooni prime-time eetriaega, et hajutada kahtlusi, nagu võiks segadus advokaat Sergei Magnitski surma ümber kahjustada Venemaa ärihuvisid.

Medvedevi sõnul kasutavad 2009. aastal Moskva eeluurimisvanglas kahtlastel asjaoludel surnud Magnitskit ära Kremli kriitikud, ent ärijuhtidele see oluline pole, vahendab Reuters.

Pöördumine näis olevat suunatud sõnavõttudele Davosi majandusfoorumil Šveitsis, kus mitmed Vene ärieliidi liikmed on tundnud muret USA-s vastuvõetud «Magnitski seaduse» üle, mis keelab riiki sisenemise advokaadi surma või teiste inimõiguste rikkumisega seostatavatele isikutele.

«See ei huvita mitte kedagi, võib-olla ehk vaid teatud kodanikke, kes üritavad selle arvelt oma poliitilist kapitali kasvatada,» kinnitas endine president Medvedev. «Ükski ärimees seda teemat ei tõstata, kuid kahjuks on sellest saanud faktor poliitilises elus.»

Välismaise investeerimisfondi Hermitage Capital advokaati Magnitskit süüdistati maksupettuses ning ta suri ametlike teadaannete kohaselt infarkti. Inimõiguslaste ja endise tööandja hinnangul aga peksti advokaat vanglas surnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles