Piltuudis: rahvakogunemine Washingtonis relvaseaduse karmistamise toetuseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
People carry signs as they gather near the U.S. Capitol to participate in the March on Washington for Gun Control on the National Mall in Washington, January 26, 2013. REUTERS/Jonathan Ernst  (UNITED STATES - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
People carry signs as they gather near the U.S. Capitol to participate in the March on Washington for Gun Control on the National Mall in Washington, January 26, 2013. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Washingtoni tänavatele kogunes eile tuhandeid relvaseaduste karmistamist toetavaid inimesi, kes hoidsid käes plakateid tulistamisintsidentides hukkunud inimeste piltide ja nimedega.

«Aitab jutust. Me peame tegutsema,» kommenteeris meeleavaldusel osalenud haridusminister Arne Duncan. «Olukord peab muutuma. Meie lapsed, pered ja maa väärivad enamat.»

Rahva hulgas oli näha aktiviste, poliitikuid, näitlejaid, vahendas AFP.

Samas oli ka Newtowni linna elanikke. Kurjategija lasi 14. detsembril 2012 sealses Sandy Hooki algkoolis maha 20 last ja kuus täiskasvatut. See veresaun andis tõuke teravaks aruteluks relvade omamisõiguse üle.

Relvaseaduste karmistamise poolt on ka president Barack Obama. Ta toetas seda ka oma esimesel valitsusajal, kuid siis asjad edasi ei liikunud.

Obama allkirjastas aga 16. jaanuaril 2013. aastal 23 määrust, mis karmistavad märkimisväärselt Ühendriikide relvaseadusi ja nõudis kongressilt viivitamatut tegutsemist. «Me ei tohi seda enam edasi lükata, me peame nüüd ja kohe tegutsema,» ütles president Valges Majas antud pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles