Jaapan tõrjub süüdistusi jeeni sihilikus nõrgestamises

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani lipp
Jaapani lipp Foto: SCANPIX

Jaapani majandusminister lükkas tagasi kriitika, et valitsuse stimuleerimisprogramm on suunatud jeeni nõrgestamisele, ja rõhutas riigi keskpanga sõltumatust.

Minister Akira Amari ütles Davosi majandusfoorumil, et valuuta väärtus selgub turul ja et keskpanga otsus võidelda deflatsiooniga ja stimuleerida majanduskasvu sündis iseseisvalt, vahendab Reuters.

«Te võite mõelda, et eksisteerib teadlik poliitika jeeni väärtuse vähendamiseks, kuid meie valitsuses jeeni kurssi ei kommenteeri,» sõnas Amari.

Teiste seas on Jaapani lõtva finantspoliitiikat kritiseerinud Lõuna-Korea keskpank. Naabrite hinnangul võivad Jaapani otsusel aastast 2014 piiramatult varasid kokku ostma hakata olla tahtmatud pikaajalised tagajärjed.

Esiteks mõjutab see valuutakurssi, probleemiks on ka muutuste tempo. Nad tegid seda liiga rutakalt, sõnas Lõuna-Korea keskpanga president Kim Chong-soo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles