Britid tõrjuvad idaeurooplasi kampaaniaga: siin on kohutav kliima!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid tõrjuvad idaeurooplasi kampaaniaga: siin on kohutav kliima! Fotol Briti parlamendihoone
Britid tõrjuvad idaeurooplasi kampaaniaga: siin on kohutav kliima! Fotol Briti parlamendihoone Foto: SCANPIX

Suurbritannia käivitab sotsiaalreklaami kampaania, mille eesmärk on sinna riiki pürgivate idaeurooplaste innukuse kahandamine.

Eesmärk on vähendada immigrantide arvu, edastab Daily Mail.

Suurbritannias on eelkõige probleem rumeenlased ja bulgaarlased. Neile püütakse selgeks teha, et Suurbritannia ei jaga kellelegi niisama lihtsalt raha.

Immigrante püütakse tõrjuda ka halvale kliimale ja vihmastele ilmadele viidates.

Kampaania eestvedajate sõnul tahetakse luua pilt, et Suurbritannia on väga märg ja jahe paik elamiseks.

Suurbritannia migratsiooniametnike arvates tahab järgneva viie aasta jooksul umbes 70 000 rumeenlast ja bulgaarlast Briti saartele kolida.

Plaani kohaselt pannakse uutele sisserändajatele palju piiranguid. Käsitlemisel on ka seadus, mille kohaselt sisserändaja saab maalt välja saata, kui ta ei ole kolme kuu jooksul endale tööd leidnud. Sisserändajatelt hakatakse nõudma ka dokumenti selle kohta, kas tal on sissetulek, millega ta saaks esimesed kuus kuud ära elada.

Briti valitsusallika sõnul tahetakse uue sotsiaalkampaania abil lükata ümber arusaam, et «Briti saartel on isegi teed kullatud».

Bulgaarias ja Rumeenias on kasvanud plahvatuslikult tööpakkumisagentuuride arv, mis pakuvad tööd eelkõige Suurbritannias.

Suurbritannia tööjõuturg on märgatavalt paindlikum ja tööd saab kergemini kui näiteks Saksamaal või Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles