Riigikogu VEB fondi uurimiskomisjon tahab oktoobriks tõe välja selgitada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VEB fondi materjalid
VEB fondi materjalid Foto: Peeter Langovits / Postimees

Neli parlamendierakonda ja neli demokraatide ühendusse kuuluvat saadikut algatasid täna otsuse eelnõu, et moodustada uurimiskomisjon VEB fondiga seotud ebaseaduslike tehingute väljaselgitamiseks.

Komisjoni ülesandeks on selgeks teha, millistel asjaoludel saatis Eesti Pank Venemaa Välismajanduspangale valeandmeid sisaldanud kirja ning millistel asjaoludel ja milliseid tehinguid sooritati eelnimetatud kirja põhjal. Samuti tuleb komisjonil tuua selgust sellesse, kas ja kui suures ulatuses tekitati VEB-fondi seotud tehingutega kahju riigile ja erasektorile.

Ühiseelnõu järgi saavad loodava komisjoni liikmeteks sotsiaaldemokraat Andres Anvelt, reformierakondlane Väino Linde, keskerakondlane Aivar Riisalu, Marko Pomerants Isamaa ja Res Publica Liidust ning demokraat Rainer Vakra. Komisjoni põhiliikmete asendusliikmed on Neeme Suur, Kalle Jents, Heimar Lenk, Priit Sibul ja Deniss Boroditš.

2013. aasta 1. oktoobriks peab uurimiskomisjon esitama riigikogule ja avalikkusele järeldused VEB fondi tegutsemise kohta. Seaduserikkumiste avastamise korral antakse info edasi uurimisasutusele.

2013. aasta 1. oktoobriks peab uurimiskomisjon esitama riigikogule ja avalikkusele järeldused VEB fondi tegutsemise kohta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles