Psoriaasihaigetele vajalik šampoon on apteekidest kadunud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil SA Tartu Ülikooli kliinikumi nahakliiniku dotsent Sirje Kaur uurimas psoriaasiga patsienti.
Pildil SA Tartu Ülikooli kliinikumi nahakliiniku dotsent Sirje Kaur uurimas psoriaasiga patsienti. Foto: Lauri Kulpsoo

Psoriaasihaigetele vajalik tõrvašampoon Polytar on apteekides otsas, kuna tootja on tarneraskustes. Teisi tõrvapreparaate Eestis aga ei turustata.

«Fongitari (tõrvašampoon – toim) toomine Eestisse lõppes juba eelmisel aastal ja praegu on haudvaikus Polytari osas – keegi ei tea, kas ja millal tuuakse.Terve vabariik on tühjaks ostetud,»  kurtis Tarbija24 lugeja.

Polytar on meditsiiniline tõrvašampoon, mis on paljudele psoriaasihaigetele vajalik, et hoida haigus kontrolli all.

Raviminfo.ee keskkonna andmetel ei ole haigekassa ravimite loetellu kuuluvat šampooni Polytar Liquid 1% enam üheski apteegis. Apteegiinfo.ee andmetel on seda veel kahes Eesti apteegis.

«Aga need keskkonnad ei kajasta päris kõikide apteekide laoseise, seega on võimalik, et seda ravimit on mõnes apteegis, mis nendes keskkondades ei kajastu,» selgitas ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius, kelle kinnitusel ei turustata Eestis teisi tõrvapreparaate.

«Samadel näidustustel saab kasutada mõne glükokortikoidi nahalahuseid, aga sellekohase raviotsuse peab tegema arst,» lisas Laius.

Ravimi tootja GlaxoSmithKline on teatanud Polytar Liquid 1% šampooni tarneraskusest. Seejuures ei ole tarneraskuse kestus teada.

Laius võttis ühendust Polytar’i kohaliku esindajaga GlaxoSmithKline Eesti OÜ, kuid tarneraskuse tagamaid ei osatud praegu veel selgitada.            

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles