Soini Väyryneni kandeerimisideest: see on Euroopa-tasemel uudis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Soome Keskerakonna auesimees Paavo Väyrynen teatas plaanist pürgida nii Soome kui Euroopa parlamenti.

Samas avaldas ta lootust, et aastal 2014 kandideeriks europarlamenti ka Põlissoomlaste liider Timo Soini, vahendas YLE. «Oleks tore võistelda mees mehe vastu,» kirjutas Väyrynen oma blogis.

Soini kommenteeris teemat kohe ka oma blogis. «Paavo Väyrynen asus juba Soomes Soinit toetama. Põhiküsimuseks on see, kas seda hakkab tegema ka Keskerakond.»

Euroopa Liidu kritiseerimise poolest tuntud Väyrynen asus Soini hinnangul «toetama David Cameroni seisukohti Euroopa Liidu uuendamiseks». «See on Euroopa-tasemel uudis, kui Cameroni algatust toetab kogu Soome opositsioon,» kirjutas Soini.

Põlissoomlaste juht, kes on praegu europarlamendi liige, lubas oma tulevikuplaanidest rääkida, kui ta on vastava otsuse langetanud. Praegu pole aeg küps.

«Tahan jätkata erakonna esimehena. See on esimene eesmärk, võimalik valituksosutumine toob kaasa mõtisklusi jätkamise teemal. Peaeesmärgiks on koostada Soome ja Euroopa jaoks parem leping ning viia asi rahvahääletuseni,» ütles Soini.

«Olen meelitatud, et isegi Keskerakonna auesimees loodab mind kandideerimas näha,» lisas ta.
Põlissoomlaste kongress, kus valitakse uus esimees ja kolm aseesimeest ning peasekretär, leiab aset juunis.

Soomlased valivad parlamenti aprillis 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles