Lenovo rekordiline kvartalikasum ületas ootusi

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo
Lenovo logo Foto: SCANPIX

Hiina elektroonikatootja Lenovo teenis eelmise kalendriaasta neljandas kvartalis rekordilise kvartalikasumina 204,9 miljonit dollarit, mis ületab tunamullust tulemust pea kolmandiku võrra ning Reutersi analüütikute prognooside keskmist 26,5 miljoni dollari võrra.

Lenovo on viimasetel aastatel kiirelt kasvanud, olles IDC uuringufirma andmetel lähiajal üle võtmas Hewlett Packardi juhtpositsiooni maailma suurimate personaalarvutitootjate seas. Koduturul Hiinas on ettevõte Samsungi järel ka suuruselt teine nutitelefonitootja, kirjutab Reuters.

Lenovo käive kasvas ettevõtte finantsaasta kolmandas kvartalis aastaga 12 protsenti 9,4 miljardi dollarini, suurem osa kasvust tuli PC-sektorist, esimest korda jõudis kasumisse ka Hiina nutitelefonide üksus.

Lenovo aktsia tegi Hong Kongi börsil eelmisel aastal läbi 36 protsendi suuruse tõsu, ületades ka börsi keskmist 24 protsendilist kasvutempot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles