Rahvusvahelised lennufirmad hoiavad seagripil silma peal

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalanõude desinfitseerimist soovitav plakat Filipiinidel Ninoy Aquino rahvusvahelise lennuvälja terminalis.
Jalanõude desinfitseerimist soovitav plakat Filipiinidel Ninoy Aquino rahvusvahelise lennuvälja terminalis. Foto: AP / Scanpix

Soome lennufirma Finnair Mehhikos leviva seagripi tõttu praegu mingeid eriabinõusid kasutusele ei võta, olukorda jälgivad väga hoolikalt nii American Airlines ja Continental Airlines.


«Kuna Finnair Mehhikosse ei lenda, siis pole me midagi ette võtnud,» teatas firma

Kauppalehti

Online'ile. «Jälgime olukorda, ametivõimude teateid ja ootame seisukohtade avaldamist.»

Mitmed rahvusvahelised lennufirmad on täna teatanud, et ootavad ametivõimudelt juhiseid selle kohta, kuidas seagripiga hakkama saada, vahendas AP.

Nii American Airlines kui Continental Airlines jätkavad Mehhiko-suunalisi lende vastavalt graafikule, kuid jälgivad väga hoolikalt reisijaid ja neil ilmnevaid võimalikke haigussümptomeid.

Lennufirmade ülemaailmne katusorganisatsioon IATA ärgitas firmasid vaatama hoolikalt üle vajalikud meetmed eriolukorra tekkimise puhuks.

Seagripp on Mehhikos nõudnud tõenäoliselt 103 elu, oletatavate nakatunute arv ulatub üle 1600. Lisaks Mehhikole on nakatunuid USAs, Kanadas, Uus-Meremaal ja oletatavasti ka Austraalias ning Iisraelis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles