Männikul on metsa all mitu ohtlikku lahtist kaevu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männikul on metsa ääres mitu lahtiste avadega vana kütusemahutit, kuhu pahaaimamatu metsas uitaja sisse võib kukkuda.
Männikul on metsa ääres mitu lahtiste avadega vana kütusemahutit, kuhu pahaaimamatu metsas uitaja sisse võib kukkuda. Foto: Mihkel Maripuu

Saku vallavalitsus piiras hoiatuslintidega Männikul maanteest mõnekümne meetri kaugusel asuvad kaaneta kaevud ja nõuab omanikult nende sulgemist.


Männiku teel, mõnisada meetrit linna piirist edasi on teeäärses metsatukas paar väikest küngast, mis varjavad nõukogude ajast jäänud maa-aluseid kütusemahuteid või muid taolisi rajatisi.

Igatahes on kahel künkal mitu kaaneta ava, mille all on mitme meetri sügavune süvend, kuhu kukkumine lõppeks metsas uitajale halvasti. Omal jõul inimene sealt ilmselt välja ei roniks ja ka appihüüdeid ei pruugi keegi kuulda.

Murelikuks teeb asja juures see, et kaevude ümber lume peal on palju nii jalajälgi kui suusajälgi. Ilmselt lapsed on ühelt künkalt ka suuskadega alla sõitnud, kusjuures sõit on alguse saanud just ühe augu servalt.

Saue vallavalitsuse infospetsialisti Kairi Kallaste sõnul ei olnud vallaametnikud kõnealuste aukude olemasolust varem teadlikud, kuid asjast kuuldes asuti kohe tegutsema. «Vallavalitsuse spetsialistid käisid ja vaatasid augud üle ja tähistasid need lintidega. Tegemist on erakinnistuga, mille omanikega võetakse kohe ühendust,» kinnitas Kallaste.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles