Sula tõi tänavaaugud uuesti välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löökaugud Pärnu maanteel.
Löökaugud Pärnu maanteel. Foto: Toomas Huik

Külmade talveilmadega lappisid Tallinna Teede AS-i töömehed usinalt pealinna tänavate löökauke, kuid nüüd, kui sula jälle valla pääseses, hakkasid augud uuesti tekkima.

Täna Tallinna tänavatel ringi sõites võib iga autoomanik näha, et tänavad ja teed on löökauke jälle täis ning neid tekib aina juurde.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles Postimehele, et pärast aastavahetuse suurt sula ja ilma külmenemist hakkasid Tallinna Teede aktsiaseltsi töömehed usinalt löökauke lappima ning nii mitmeski kohas on olukord paranenud.

«Seda aukude lappimist jätkub veel kauaks ajaks, ilmselt kuni jaanipäevani,» kinnitas Sulg.

Täna piltnikuga linnas ringi sõites jäi esmalt silma Pärnu maantee kesklinna suunduv osa, kuhu olid välja pandud 30-kilomeetrise tunnikiiruse piirangumärgid ja teeaukude eest hoiatavad tahvlid. See on ka igati õigustatud, sest tee on tõesti halvas seisus. Viljandi maantee ristmikust kuni Tammsaare ja Järvevana tee ärapöördeni on Pärnu maanteel ikka päris ohtralt löökauke, millest autojuhid peavad mööda laveerima.

Viljandi maantee alguses laiutab päris suur löökauk, millest suured veokid sõidavad küll päris rahulikult üle, aga väiksem sõiduauto võib seal tõeliselt viga saada. Linna poole sõites on Pärnu maanteel teeauke niipalju, et ilmselt tuleb juhtidel pidevalt ühelt rajalt teisele manööverdada, kuid see tekitab loomulikult liiklusohtlikke olukordi.

Pärnu maantee ei ole aga ainuke koht Tallinnas, kus tähelepanematu autojuht võib oma sõiduki põhjalikut katki teha. Teine päris hull koht on Sõpruse puiestee algus Kristiine ehk taksopargi ristmiku läheduses. Seal ajab üks teeauk teist taga ning autoga sõites tuleb olla eriti ettevaatlik.

Sulg mainis, et pidevalt on vaatluse all umbes 40 kohta linnatänavatel, kus tuleb löökauke lappida, töid tehakse aga pidevalt, kui ilm vähegi lubab.

Üks hullemaid teid Tallinnas on praegu Sõle tänav, kus mõnes kohas ajavad augud üksteist taga. Näiteks Kolde puiestee ristmiku ümbruses, kus sõidukid peavad siledama koha leidmiseks ühelt sõidurajalt teisele liikuma. Sõle tänavalt pisikesse Maisi tänavasse pööramisel peavad aga väiksemate autode omanikud eriti ettevaatlikud olema, sest seal laiutavas veeuputuses võib nende sõiduki mootor lihtsalt seisma jääda.

Sulgi sõnul tehakse praegu augulappimise töid täie hooga – öösel on väljas kolm ja päeval kaks brigaadi. Ööpäeva jooksul parandatakse keskmiselt 30 – 40 löökauku. Jaanuaris on on korda tehtud ligikaudu 1000 auku ning nende tööde maksumus on umbes 300 000 eurot. Päeval, kui õhutemperatuur on plussis, pannakse välja 35 – 40 liiklusmärki kohtadesse, kus on tekkinud uued teeaugud.

Praeguse seisuga on linna paigaldatud ligikaudu 2000 ajutist liiklusmärki, et hoiatada sõidukijuhte asfaldiaukude eest. Magistraalteedel on pideva kontrolli all umbes 50 kohta, kus teekatte lagunemine on kiire ja mille remondiga ka tegeldakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles