Moskva loodab Kerry määramisest kasu Venemaa ja USA suhetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: SCANPIX

Moskva loodab konstruktiivset koostööd USA uue välisministri John Kerryga, teatas Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš täna.

«Me loodame konstruktiivset koostööd uue välisministri Kerryga,» ütles ta täna pressibriifingul, kirjeldades Kerryt «rahvusvahelistes asjades suurte kogemustega poliitikuna».

«Kerry määramine USA välisministriks peaks aitama elavdada meie riikide vahelist koostööd ja annab positiivse tõuke kahepoolsetele kontaktidele,» ütles ta.

«Venemaa on avatud dialoogiks kahepoolsetes küsimustes ja ülemaailmsete teemade käsitlemisel.  Kasutades ära viimastel aastatel kogunenud potentsiaali, oleme valmis probleemide lahendamisega jätkama, lähtudes võrdsuse, teineteise siseasjadesse mittesekkumise ja kahe riigi huvide arvestamise põhimõtetest,» ütles Lukaševitš.

Ühendriikide lahkuv välisminister Hillary Clinton kiitis eile oma järeltulijat, öeldes: «Ma tean, et jätan ministeeriumi suurepärastesse kätesse.»

USA senat kiitis Kerry kandidatuuri heaks häältega 94 poolt ja kolm vastu. Senati mõjuvõimas välisasjade komitee oli teda varem teisipäeval ühehäälselt uue välisministrina toetanud.

Kerry kandidatuur läbis senati suuremate probleemideta, kogu protseduur kestis kõigest paar päeva. Ta peaks ametisse astuma lähipäevil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles