Mustamäel on puudu üle 40 000 parkimiskoha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Tallinna magalarajoonis.
Parkimine Tallinna magalarajoonis. Foto: Peeter Langovits

Mustamäe linnaosas on kokku veidi üle 18 000 parkimiskoha, vaja oleks aga 60 000 kohta.


See selgub abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolinik Lauri Laatsi arupärimisele. «Vastavalt üldplaneeringule on Mustamäel ligikaudu 18 300 parkimiskohta,» vastas Aas linnavoliniku küsimusele.

Abilinnapea vastusest selgub ka see, missugune on Mustamäe tegelik vajadus parkimiskohtade järele. «Arvestades Mustamäe linnaosas töökohtade arvu, kaubandus- ja teenindusasutusi ning elamuid, on kehtiva parkimise arengukava järgi koos olemasolevate parkimiskohtadega summaarselt vajalik ligikaudu 60 000 parkimiskohta,» teatas Aas.

«Seega hinnanguliselt on Mustamäel tegelikust vajadusest kuni kolm korda vähem parkimiskohti ning Mustamäe hoonestiku tihedust arvestades ei ole neid võimalik rajada ühes tasapinnas,» tõdes abilinnapea.

Seni on linn lahendanud Mustamäe parkimiskohtade nappust sellega, et korteriühistutele antakse parklate rajamiseks kasutada linna maad tingimusel, et ühistud seal ise parkla välja ehitavad ja seda hiljem hooldavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles