ISIC kaarte hakkavad väljastama ka teised pangad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIC kaardid.
ISIC kaardid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) otsustas, et ISIC kaartide kättesaadavuse parandamiseks tuleb liikuda avatud turule ja alustada SEB panga kõrval koostööd ka teiste pankadega.

Alates tulevast õppeaastast jätkab EÜL 14 aastat kestnud koostööd SEBga n-ö avatud turu tingimustega, kuna pikemaajaline eesmärk on Eesti akadeemiliste kaartide ühtlustamine.

Nimelt on EÜL-l plaanis teha rahvusvahelisest ISIC kaardist akadeemilist staatust näitav ning erinevaid soodustusi ja funktsionaalsusi andev kaart. Seega peaks kaardi kättesaadavuse suurendamisest võitma nii kaardi taotlejad kui ka õppeasutused, kelle rahulolu peab EÜL oma tegevuste hindamisel üheks olulisemaks.

«End aastate jooksul tõestanud ISIC liitkaart on hea näide sellest, mida tegelikult soovitakse: vähem plastikkaarte, rohkem funktsioone,» ütles EÜLi äriüksuse juht Garry Koort ja lisas: «Paraku pole kõik õpilased, tudengid ja õpetajad ühe panga kliendid ja kuna suurel osal meie sihtgrupist on mingi panga kaart juba olemas, siis tähendaks ISIC tavakaardi väljastamine neile kahte eraldi kaarti, mis pole eriti mugav ega ka keskkonnasõbralik lahendus.»

«Huvi teiste pankade poolt on täna olemas ja hetkeseisuga oleme juba mitme pangaga alustanud ka koostööläbirääkimisi,» täpsustas Koort.

EÜL on Eestis ISIC õpilaspileti, ISIC üliõpilaspileti, ITIC õpetajakaardi ning IYTC noortekaardi ametlik esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles