Rajasalu: Tallinna haridusamet Padriku lasteaia probleemiga ei tegelenud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: SCANPIX

Pirital asuvase Padriku lasteaias erakorralise riikliku kontrolli läbiviinud Harju maavanema Ülle Rajasalu sõnul esitasid lapsevanemad oma kaebused kõigepealt Tallinna haridusametile, kuid nende kaebustele ei reageeritud.

«Kaebuses oli kirjas, et nad on püüdnud omi probleeme lahendada küll lasteaias sees ja ka Tallinna haridusameti juhtidega, kuid nendele pole reageeritud ega ka püütud probleemidele lahendusi leida,» ütles Rajasalu Postimehele.

Ta märkis, et edastas seejärel talle meili teel tulnud kaebuse Harju maavalitsuse sotsiaal-ja haridusosakonna juhatajale, kes tutvunud sisuga, edastas kaebuse haridus-ja teadusministeeriumi vastava ala spetsialistile.

«Maavanema institutsioon ei saa ise algatada järelvalvemenetlust haridusasutustes, vaid ülesande alusel, millise väljastab haridusministeerium. Antud juhtumi puhul sai maavanem ministri poolt allakirjutatult ülesande viia läbi erakorraline järelevalve Padriku lasteaias õppe-ja kasvatustöö küsimuses.»

Äripäev kirjutas, et lasteaias möödunud reedel lõppenud järelevalvet teostas lõpuks kaks maavalitsuse saadetud inspektorit ja Tallinna haridusametist saadetud inimene.

Rajasalu sõnul läks maavanema esialgses korralduses inspekteerima üks -Piret Hiisjärv. «Kolmandal päeval võttis meiega ühendust ministeeriumi esindaja, kes väitis, et temaga võttis ühendust Tallinna haridusametist Meelis Kond ja rääkis, et Piret Hiisjärv olla trampinud laste patjade peal, karjunud ja korraldanud skandaale. Kuigi teadsin, et see ei saa tõsi olla, saatsin sinna vaatlejaks inspektor Pärje Pikaro, kes hoiaks ära taolised kuulujutud.»

Haridusameti halduskorraldusteenistuse direktor Meelis Kond ütles Postimehele, et Hiisjärve käitumisest teatas meile lasteaia direktor. «Inspektor istus laste voodi peal ja käitus üleolevalt õpetaja ja lasteaia juhiga.»

Postimehe küsimusele, miks saatis maavalitsus lasteaeda inspekteerima Piret Hiisjärve, kes on varasemalt umbusalduse tõttu taandatud koolijuhi positsioonilt, vastas Rajasalu, et sama küsimust vaagis ka haridusosakonna juhataja, kuid järelevalve osas on ta vaieldamatult tugevamaid inspektoreid maavalitsuses.

Selle aasta alguses organiseeris reformierakondlasest Harju maavanem Ülle Rajasalu erakorralise riikliku järelevalve Pirital asuvasse Padriku lasteaeda, kuna leidis, et tema lapselapse rühma õpetaja tuleks asendada kellegi teisega, kirjutab Äripäev.

Järelevalve aluseks olnud kaebused koostasid kaks lapsevanemat, kelle lapsed käivad Rajasalu lapselapsega ühes rühmas ning kes suhtlesid sel teemal Rajasaluga isiklikult.

Kaebused puudutasid laste kooliks ettevalmistamist ning õpetaja poja käimist saamas rühmas.

Direktor pakkus rahulolematutele lapsevanematele, et kutsub rühma jälgima sõltumatu eksperdi Tallinna õppenõustamiskeskusest, kuid enne jõudis lasteaeda hoopis erakorraline riiklik järelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles