Paavst sõitis Itaalia maavärinapiirkonda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedictus XVI.
Benedictus XVI. Foto: AFP / Scanpix

Paavst Benedictus XVI sõitis täna Kesk-Itaalia Abruzzo maakonda, et avaldada solidaarsust maavärinaohvritele.


Roomakatoliku kirikupea sõidab maavärinapiirkonnas ringi autoga, sest halva ilma tõttu ei saa ta selleks helikopterit kasutada, vahendas AFP.

Esimese peatuse teeb paavst Onna külas, mille 350 elanikust hukkus maavärinas 40. Itaalia uudisteagentuuri I.Media teatel õnnistab paavst maavärinas hävinud kiriku rusudest leitud kirikukella.

Seejärel suundub ta Abruzzo keskaegsesse pealinna L´Aquilasse, mille lähistel asus maavärina epitsenter. Paavst peatub ka maavärina tagajärjel kokkuvarisenud üliõpilaselamu juures, kus hukkus kaheksa inimest.

Kirikupea külastab ka 13. sajandist pärinevat, kuid 1703. aastal taastatud L'Aquila Santa Maria di Collemaggio basiilikat, mis sai maavärinas tugevalt kannatada. Pühakoda on viimseks puhkepaigaks ka paavst Celestine V-le.

Lisaks eelpool mainitud kohtadele peatub paavst ka L`Aquila politseikoolis, mille paraadväljakul toimus 10. aprillil maavärinas hukkunud 205 inimese mälestusmissa. Kokku hukkus maavärina tagajärjel vähemalt 294 inimest ja kodutuks jäi ligi 58 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles