Paberivabriku korsten varisemisohtlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlam on ohtlikku ala tähistavate lintide nõu kuulda võtta.
Kindlam on ohtlikku ala tähistavate lintide nõu kuulda võtta. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Tartu maanteel asuva kunagise paberivabriku korstna küljest ähvardavad alla pudeneda 300-kilosed raudvitsad, muinsuskaitse nõuab omanikult kiiret tegutsemist.

«Nii korstna kui ka selle kõrval oleva hoone omanik on Zelluloosi Kinnisvara, kellele tegime ettekirjutuse, et nad hiljemalt 5. märtsiks asja korda teeksid,» ütles kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist Artur Ümar.

Ta rääkis, et endise tselluloosi- ja paberivabriku hoovipoolne maja on ehitatud 1910. aastal ja selle juurde kuuluv kollastest tellistest korsten 1937. aastal. «Toona oli see hästi moodne asi ja tükk maad kõrgem kui praegu. Aga 1970. aastatel lõhuti lennundusametnike käsul 20 meetrit maha, et see lennukitele ohtlik ei oleks. Teine võimalus oleks olnud korstna otsa tuled panna. Tookord leiti, et on odavam korsten madalamaks teha,» rääkis Ümar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles