Järve Biopuhastus üritab üleujutusi ära hoida

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine suurvesi
Kevadine suurvesi Foto: Elmo Riig / Sakala

OÜ Järve Biopuhastus andis nõusoleku hakata eest vedama Kohtla-Järve piirkonna liigveeprojekti, mille tulemusena välistatakse tulevikus suurvee-aegsed üleujutused.

Liigveeprojekti etteotsa pakuti end oma kogemusi ja kompetentsi arvestades - 2003. aasta uputusest ajendatud suur liigvee ärajuhtimise eelprojekt valmis just Järve Biopuhastuse eestvedamisel ning selle Jõhvi valda puudutav osa on juba teoks saanud, kirjutas Põhjarannik.

Mullusügisesed üleujutused Kohtla-Järve linna ja Kohtla valla maadel tuletasid meelde, et ka selles piirkonnas tuleb midagi kiiresti ette võtta.

Kohtla-Järve piirkonna liigveeprojekt koosneb kahest osast: esiteks tööstuspiirkonna liigvee ärajuhtimine, teiseks Kohtla jõe puhastamine.

Järve Biopuhastuse projektirakendusteenistuse juhi Sven Otsmaa sõnul tuleb esmalt lahendada väga olulised juriidilised küsimused: kõigepealt see, kas ja kes vastutab võimaliku reostuse eest.

Probleeme on ka Kohtla jõe puhastamisega, esiteks tuleb välja selgitada, kas risu ja rämpsu ning kopratamme täis jõe puhul piisab puhastamisest või tuleb seda kohati ka süvendada (viimasel juhul on vajalik vee erikasutusluba), teiseks on Kohtla jõe puhastamine veemajanduskavas ette nähtud alles 2014. aastal ning tuleb uurida võimalust neid töid varasemaks nihutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles