Kaaslanna ühest silmast pimedaks teinud neiu sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohus karistas teisipäeval tingimisi vangistusega neidu, kes kaks aastat tagasi põhjustas kaaslannaga tülitsedes talle sedavõrd raskeid vigastusi, et kannatanu jäi ühest silmast pimedaks.

Kohus mõistis 18-aastase Polina süüdi kehalises väärkohtlemises ja raske tervisekahjustuse tekitamises, millega kaasnes elundi tegevuse lakkamine, ning karistas teda kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus noorelt naiselt välja kriminaalmenetluskulud 17 852 krooni ulatuses.

Süüdistuse järgi tekkis Polinal 2007. aasta aprilli lõpus Sillamäel mere kaldal tüli temast paar aastat vanema Olgaga, kellele ta kallale tungis ja rusikaga vastu nina lõi. Sellega mererannas kaklus piirdus, kuid sama päeva õhtul kohtusid neiud Sillamäel Viru tänaval taas ning tüli sai jätku.

Politsei uurimisandmetel viskas Polina Olgat mobiiltelefoniga vastu nägu, tabades kannatanu prille. Purunenud prilliklaasi killud sattusid Olgale silma, mistõttu kaotas noor naine täielikult nägemisteravuse paremast silmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles