Euroopa Inimõiguste kohus sai Eesti kohta 301 kaebust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Inimõiguste Kohus.
Euroopa Inimõiguste Kohus. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Inimõiguste kohus  registreeris lõppenud aastal 301 Eesti vastu esitatud uut kaebust.

Vastuvõetamatuks tunnistati ja kohtuasjade nimistust kustutati ainuisikuliselt asju läbivaatava kohtuniku ja kolmeliikmelise komitee poolt kokku 265 kaebust, seitsmeliikmelise koja poolt tunnistati vastuvõetamatuks 4 kaebust.

Lisaks tegi kohus neli sisulist otsust kaheksa kaebuse suhtes. Kokku tegi inimõiguste kohus möödunud aastal Eesti suhtes 277 lahendit.

Aasta varem, 2011. aastal esitati Eesti vastu 346 kaebust, vastuvõetamatuks tunnistati 229 kaebust ja tehti 3 sisulist otsust.

Kokku on inimõiguste kohus käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga registreerinud 639 Eesti vastu esitatud kaebust. Registreeritud kaebus tähendab, et kaebus vastab formaalsetele nõuetele, kuid ei tähenda, et kaebus edastatakse Eestile vastamiseks. Enamiku neist kaebustest tunnistab kohus vastuvõetamatuks enne Eestile vastamiseks saatmist. 2012. aastal edastas kohus Eestile vastamiseks 11 kaebust.

2012. aastal määras inimõiguste kohus ühe Eesti vastu esitatud kaebuse tagamiseks esmakordselt esialgse õiguskaitse, kuid see tühistati kaebuse vastuvõetamatuks tunnistamisel kahe-kolme kuu pärast.

2012. aastal ÜRO inimõiguste komiteele Eesti suhtes uusi kaebusi esitatud ei ole. Pooleli on ühe ülemöödunud aastal esitatud kaebuse läbivaatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles