Majanduslangus on pannud inimesi hülgama oma lemmikloomi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kodutute loomade varjupaik.
Pärnu kodutute loomade varjupaik. Foto: Henn Soodla

Majanduslangus on pannud inimesi hülgama oma lemmikloomi; Eesti Loomakaitse Selts saab iga nädal teateid paarist-kolmest koerast, kelle on omanik hüljanud.

Kuu jooksul tuuakse hoiupaika 50 kuni 70 koera ja kuni paarsada kassi. Viimasel ajal ei ole hoiupaika toodud loomade arv küll plahvatuslikult kasvanud, kuid Loomade Hoiupaiga juhataja Jakko Väli hinnangul võib hüljatud lemmikute arvu kasvu oodata sügisel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Praegu on koertel jooksuaeg - see kõik väljendub sügisel. Võib oodata õudusega sügist ja ma arvan, et siis näeme täiel määral, milline on tegelik majanduslik olukord,» rääkis Väli.

Kui loomal on kiip, siis on võimalik tema omanik üles leida ning hooletut omanikku, kes oma lemmiku jooksu laseb, on võimalik trahvida ja trahv distsiplineerib, kuid keeruline on lugu siis, kui loomal pole kiipi ja loom on väärkoheldud.

Bokseriühing on näiteks pannud välja vaevatasu, et leida nädalavahetusel Stroomi rannast leitud väärkoheldud bokseri omanik - loom oli sellises seisus, et ravida ei olnud teda enam võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles