Euroopas leiti poelettidelt täielikult hobuselihast tehtud «veiselihalasanje»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasanje. Pilt on illustreeriv.
Lasanje. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Suurbritannia toiduamet leidis, et eelmisel nädalal tagasi kutsutud veiselihalasanje tooted sisaldasid suisa 100-protsendiliselt hobuselihast.

Esmaspäeval kutsus Findus ettevaatusabinõuna tagasi oma erinevates pakendites veiselihalasanjed ning pärast uurimist selgus, et tegelikult on neis kasutatud vaid hobuseliha, vahendas BBC.

Toiduameti sõnul peavad nüüd tootjad hakkama oma veiselihatooteid testima. «Et aru saada, kuidas selline asi üldse võimalik on, nõuame kõigilt ettevõtetelt iga oma tooteliini toodete testimist,» ütles toiduameti juht.

Hobuseliha segamine veiselihatoodetesse on toiduameti hinnangul kriminaalne tegevus ja see tuleb lõpetada.

18 testitud Finduse tootest leiti 11 einet, mis sisaldasid 60-100 protsenti hobuseliha. Inimestel soovitatakse mitte tarbida Finduse tooteid, mille on valmistanud Prantsuse tootja Comigel.

Toiduameti hinnangul ei ole neil tõendeid, et tegemist on toiduohutusriskiga, kuid nad testivad tooteid siiski ka veterinaarravimite suhtes, mis võivad inimeste toitu sattudes olla tervisele kahjulikud.

Mitmeid hobuseliha sisaldavaid veiselihatooteid leiti Suurbritanniast ja Iirimaalt selle aasta alguses ning nüüd tuleb järjest välja üha uusi kaubamärke, kes on sama

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles