Nove Mesto – kas Eesti laskesuusatamise õnnepaik?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv.
Kauri Kõiv. Foto: NordicFocus

Mullu jaanuaris peeti tänavuste maailmameistrivõistluste paigas Nove Mesto na Moraves esimest korda laskesuusatamise MK-etapp, mis kujunes eestlastele võrdlemisi edukaks.

Parimana sai Kauri Kõiv meeste 10 km sprindis 22. koha, see on ka seni Kõivu karjääri parim tulemus. Naiste 15 km tavadistantsil oli Kadri Lehtla 24. ja Kristel Viigipuu 40., meeste 20 km sõidus sai Roland Lessing 29. ja Indrek Tobreluts 31. koha, sprindis lõpetas Tobreluts 30. positsioonil ja jälitussõidus oli ta 38. kohal.

«Eelmisel aastal mängis ilm vingerpussi, oli üsna suur loterii ja meil oli rohkem õnne, sellest ka need tulemused,» arvas Kadri Lehtla – niisiis ei näita mullused seitse punktikohta viie sportlase peale ilmtingimata seda, et Nove Mesto on eestlastele õnnelik võistluspaik.

Õnnelik või mitte, täna püüab 29-aastane Kõiv samal rajal mullust edu korrata, kuigi käimasoleval hooajal pole ta siiani veel kordagi punktikohale jõudnud. «Miinimumeesmärk on jälitussõitu pääseda, kui seda ei suuda, on ikka täielik ebaõnnestumine ja võib kohvrid kokku pakkida,» sõnas Kõiv.

MMi avastart ehk neljapäevane segateatesõit näitas, et elvalane on üsna heas sõiduvormis – Eesti ankrumehena rajale läinud Kõiv kaotas esimesel ringil ühele kiiremale suusatajale, MK-sarja üldliidrile Martin Fourcade’ile 11 sekundit ja teisel ringil 20 sekundit.

«Midagi väga head küll pole,» ei hakanud Kõiv neljapäevast võistlust üle tähtsustama. «Jäin Anterselvas haigeks, enne sprinti käis mingi kõhuviirus üle, pärast tuli väike palavik, lisaks oli nohu ja kurk valutas.»

Peale Kõivu võistlevad Eesti koondislastest meeste sprindis veel viimasel MMi-eelsel MK-etapil Anterselvas eestlaste tänavuse parima tulemuse ehk 19. koha saanud Tobreluts, Lessing ning Daniil Steptšenko.

Naistest lähevad rajale Lehtla, Darja Jurlova, Johanna Talihärm ja Grete Gaim.

Jõuludest saadik terviseprobleemidega kimpus olnud Lehtlal polnud segateatesõidus rajal üldse minekut ning pole teada, millises seisus on ta täna. «Enesetunde poolest oli sõita parem kui varem, aga minekut ei olnud,» nentis Lehtla. «Ma ei teagi, kas see mõjub järgnevatele sõitudele hästi või jätkub sama seis. Täna (eile – toim) on rahulik taastav treening, ma ei hakka midagi katkestama, vaid hoian end sprindiks.»

Sel hooajal vaid korra sprindis punktikohale – Östersundis oli ta 39. – jõudnud Lehtla tänaseks võistluseks eesmärke seadma ei hakanud. «Loodan sellele, et segateatesõit tegi seisu lahtisemaks ja suudan end rajal tühjaks sõita, võtta sellest vormist, mis mul on, absoluutne maksimum, mitte jääda passima,» selgitas 27-aastane Lehtla. «Hea laskmise korral ehk suudan teha normaalse võistluse, laskevormi üle praegu kurta ei saa.»

Üks siht on Lehtlal siiski silme ees: mahtuda 60 parema hulka, et pääseda pühapäevasesse jälitussõitu. «Kui sealt välja jään, on ikka päris nukker olukord,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles