Kodanikualgatus kutsub rahvast maale elama

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu. Abja vald. Pildil koristatud viljapõld.
Maaelu. Abja vald. Pildil koristatud viljapõld. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aktivistid käivitasid kodanikualgatuse «Maale elama», mille eesmärgiks on muuta ühiskonna hoiakuid maal elamise suhtes teadlikumaks ja positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumise trendi.

Projekti üks eestvedajatest Ivika Nõgel kommenteeris ettevõtmise eesmärki ja põhjust: «Algatus on sündinud koostööpartnerite veendumusest, et linnas on inimesi, kes soovivad maale elama tulla, kuid puudu jääb julgustamisest. Sellest ka idee luua linna- ja maaelanike vahel otsekontakte. Taolise messi idee on pärit naaberriigist Soomest, kus ettevõtmist korraldavad kohalikud omavalitsused.»

Aprillikuus korraldatakse Tallinnas mess, kus kohtuvad projekti kaks peamist sihtrühma: maale kolida soovivad või sellest unistavad linnainimesed ja oma kodukohta tutvustavad kogukondade eestvedajad.

Veel valmib projekti käigus koduleht, mis annab teavet elanikke ootavate kogukondade kohta,  kust saab lugeda kogemuslugusid linnast maale elama asumisest ning praktilist infot maale kolimise väljakutsete kohta.

Projekti rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles