Lumetormid räsivad Kanada idaosa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm Torontos.
Lumetorm Torontos. Foto: SCANPIX

USA idaranniku osariike haardes hoidnud lumetorm räsis laupäeval ka kolme Kanada provintsi, häirides lennuliiklust ning põhjustades elektrikatkestusi ja üleujutusi.

Nova Scotias, New Brusnwickis ja Prints Edwardi saarel sadas laia lund, päeva jooksul on oodata 30-40 sentimeetrise lumekihi lisandumist, prognoosisid meteoroloogid.

Piirkonda tabas kaks tormi, üks neist saabus Ontario lõunaosast ja Quebecist, teine USA kirdeosast, kus maru nõudis vähemalt kahe inimese elu ja jättis pool miljonit klienti elektrita.

Reedel sai halbade ilmaolude tõttu Ontarios surma vähemalt kolm inimest, neist kaks liiklusõnnetustes ning üks eakas naine suri lund kühveldades.

Nova Scotia võimud hoiatasid tulvade eest Atlandi ookeani rannikualadel Halifaxist kuni provintsi edelatipuni. Halifaxis tühistati enamik lende, peatatud oli ka laeva- ja bussiliiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles