Steven Seagal õpetab koolitulistajate vastu tegutsemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maricopa šerif Joe Arpaio ja Steven Seagal
Maricopa šerif Joe Arpaio ja Steven Seagal Foto: SCANPIX

Hollywoodi põnevusfilmide üks staare Steven Seagal hakkas koolitama vabatahtlikke, kelle ülesandeks on astuda vastu koolitulistajatele.

Seagali tuntakse lisaks näitlemisele ka ta aikido oskuste tõttu, edastab Reuters.

Näitleja käivitas enesekaitse- ja relvakursuse Arizonas Phoenixi lähedal Fountain Hillsis. Ta teeb seda koostöös Maricopa maakonna politseijõududega.

«Õpetan inimestele nii relvade kasutamist kui ka võitluskunsti, et nad oleksid kriisiolukorra tekkides valmis lapsi kiiresti kaitsma,» selgitas Seagal.

Relvaharjutustes kasutatakse värvikuule. Õppustesse on kaasatud ka õpilased, kes kehastavad tulistamise tõttu hirmunud lapsi.

Samas on relvastatud vabatahtlikud ka kriitika osaliseks saanud.

«Laste kaitsmine on tähtis ja selleks peame kasutama kõikvõimalikke viise,» sõnas ühel sellisel harjutusel osalenud Ric Velotta.

Kohaliku elaniku Cynthia Whartoni sõnul ei peaks mitte keegi koolis relvaga ringi käima.

Arizonas tegutseb Maricopa maakonna šerifi Joe Arpaio eestvedamisel juba varasemast 3000 vabatahtlikku, kes on tuntud oma radikaalsete tegutsemisviiside poolest. Nad on näiteks jahtinud rooli taga joobes olijaid ning otsinud Hawaiilt president Barack Obama sünnitunnistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles