Varasemast tantsulisem kava köidab publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Valentine'i gaalakontsert.
Miss Valentine'i gaalakontsert. Foto: Sille Annuk

Miss Valentine’i MK osavõistlus oli iluvõimlemise uue olümpiatsükli reeglite esimene tuleproov. Rahvusvaheline võimlemisliit võttis järgnevaks neljaks aastaks suuna tantsulisemale iluvõimlemisele.

«Uued reeglid on lihtsamini arusaadavad nii treeneritele, kohtunikele, võimlejatele kui ka publikule,» sõnas Maria Gigova, rahvusvahelise võimlemisliidu (FIG) esindaja Miss Valentine’i rahvusvahelisel võimlemisturniiril. «Väljendusoskust hinnatakse nüüdsest rohkem. Pole nii palju kehatöö raskusi, seevastu on rohkem tantsusamme.»

Võimlemisekspertide arvamused jagunevad kaheks: ühest küljest on tantsulisemat võimlemist küll lihtsam jälgida, kuid teisalt muutuvad kavad vähem sportlikuks ning hindamine ka subjektiivsemaks.

«See oli esimene võistlus uute reeglitega ja kartsin ka alguses veidi seda, kuid võistlus näitas, et kohtunikud said palju paremini hakkama ning parimad võimlejad tõusid poodiumile,» lisas Gigova. «Iluvõimlemises on juba vahendid, mis raskendavad seda ala. Kui asi liiga lihtne välja näeb, siis tegelikult on selle taga on palju tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles