Kokk: ega hobuselihal ja veiselihal vahet ei olegi

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: Toomas Huik

Kokk Joel Ostrat kinnitab, et hobuse- ja veiselihal on vahet raske teha – hobuse- ja veiseliha on väliselt ülisarnased.

«Ma ütlen ausalt, et ta on jube veiseliha sarnane küll. Tal on värvus sama ja kindlasti teatud tükid on jube sarnased,» rääkis kokk ja restoranipidaja Joel Ostrat, märkides, et nende eristamine pole ka profile kerge, kirjutab Õhtuleht.

Ta lisas siiski, et kui ta teaks, et kahest lihatükist üks on hobuseliha, siis ta ilmselt eristaks neid, kuid tavainimene tõenäoliselt mitte.

«Tavainimene ei tee sealihal ja veiselihalgi vahet,» rääkis kokk oma kogemustest.

Postimees on varem kirjutanud, et ametnikud uurivad, kuidas sattusid Suurbritannias ja Iirimaal supermarketitesse müügile loomalihapihvid, mis olid saastatud hobuselihaga. Kokku uuriti 27 vaid veiseliha sisaldavana reklaamitud pihvilaadset toodet – 10 neist sisaldas hobuse DNAd ja 23 sea DNAd.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel rääkis Õhtulehele, et Eestis rutiinselt liha päritolu ei kontrollita, vaid selle tuvastamiseks tuleb teha DNA-test.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles