Haridusministrid: viiendik üliõpilastest võiks õppida välisriigis

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilased ringauditooriumis.
Üliõpilased ringauditooriumis. Foto: Ove Maidla.

Belgias Leuvenis kohtunud Euroopa haridusministrid soovivad, et aastaks 2020 veedaks 20 protsenti Euroopa üliõpilastest mingi osa õppeajast välisriigis.

Eesti nii konkreetse eesmärgi seadmist igale riigile ei toetanud, sest meile lõpeb see tihti ajude äravooluga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eesti suur probleem ei ole see, et meil on vähe välisüliõpilasi, vaid see, et meie oma tudengid lähevad juba pärast gümnaasiumi lõppu välismaale. On eeldused, et paljud neist ei tule tagasi,» märkis haridusminister Tõnis Lukas.

Lisaks lepiti kokku Euroopa ülikoolide võrdlussüsteemi loomises. Eesti kõrgkoolid ei ole seni pääsenud rahvusvahelistesse koolide edetabelitesse, haridusminister usub, et taolised pingeread soosivad vaid suuri koole.

Kui Leuvenis kohtunud haridusministrid üritasid leida mooduseid Euroopa kõrghariduse kvaliteedi parandamiseks, siis samal ajal Brüsselis protesteerinud üliõpilasi huvitas kvantiteet - et kõrgharidus oleks kättesaadav kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles