Põhja-Tallinna lapsed lustisid vastlapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna koolilapsed lustisid vastlapäeval nii kelguvedamises, ühe suusaga sõitmises kui ka kambakesi jooksmises.
Põhja-Tallinna koolilapsed lustisid vastlapäeval nii kelguvedamises, ühe suusaga sõitmises kui ka kambakesi jooksmises. Foto: Põhja-Tallinna linnaosavalitsus

Vastlapäeva puhul korraldati Põhja-Tallinnas 4.-5. klasside õpilastele sportlik vastlapäev. Sõle 40 koolimaja hoovil ja saalis korraldatud vastlapäevast sai osa üle 120 lapse.

Küsisin lastelt, kas sellist vastlapäeva oleks vaja edaspidigi korraldada? Vastus oli ühehäälne jah! «Endast mõista on sellised sündmused tähtsad,» kinnitas Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi. «Laste rõõm ja tegutsemistuhin annab meile jõudu selliseid asju ikka korraldada.»

Põhja-Tallinna linnaosa muretses peokohale helitehnika ja aitas kogu sündmust läbi viia, lisaks pakuti lastele sooja jooki ja vastlakuklit. Niimoodi tähistab Põhja-Tallinn vastlapäeva juba teist aastat. Mõlemal korral on peakorraldaja olnud Kopli Noortemaja. Tänavune pidu oli aga osavõtjate poolest palju arvukam.

Võistelda tuli nii kelguvedamises, ühe suusaga sõitmises, saalihoki palli veeretamises kui ka kambakesi jooksmises. Saalis tuli võistkondadel vastlavurrid meisterdada ja need ka etteantud aja jooksul tööle panna. Niisamuti said lapsed ka viktoriinis küsimustele vastuseid nuputada.

Iga osaleja sai endale medali – seekord küll šokolaadist, aga seda suurem oli laste rõõm. Kogu võistluse võitis Kalamaja Põhikooli 4. klassi võistkond. Esikolmikusse jõudnud võistkonnad said auhinnaks lisaks medalile kinopileti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles