Heategu teeb hingele pai

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lions Clubi logo.
Lions Clubi logo. Foto: Pärnu Postimees

Eesti iseseisvuspäeva eel 22. veebruaril kingib LC Pärnu Koidula Pärnu toimetulekukoolile savipõletusahju, teatab klubi president Maris Pärna.

Lions klubi Pärnu Koidula on algusaastatest alates seadnud oma heategevuse eesmärgiks Pärnu abivajavate laste toetamise.

Klubi viimaste aastate suuremad heategevuslikud ettevõtmised on olnud seotud Pärnu toimetulekukooliga, kus õpetatakse mõõduka, raske ning sügava vaimu- ja/või liitpuudega lapsi.

“Kuna käeline tegevus on erivajadustega laste arengus väga oluline, kogume sel aastal raha toimetulekukoolile keraamikapõletusahju ostmiseks. Lapsed saavad siis valmistada savist esemeid, mida põletamise järel võib värvidega glasuurida,” selgitab Pärna, miks savipõletusahi on koolile väga oluline.

Pärna sõnade kohaselt aitasid toimetulekukooli õpilasedki sellele projektile kaasa: klubi valis välja toimetulekukooli õpilaste tehtud piltidest sobivad ja trükikojas valmisid nendest jõulukaardid.

Jõulukaartide müügitulu läks Pärnu toimetulekukooli keraamikapõletusahju fondi.

Sellesse projekti on naiste lõviklubi haaranud pärnakaid laiemaltki.

Nimelt müüs Koidula klubi selle laupäeva Endla etendusele „Uhkus ja eelarvamus“ pileteid ja igaüks, kes ostis pileti, panustas Pärnu toimetulekukooli keraamikapõletusahju projekti, rääkis Pärna.

Klubi on eelnevatel aastatel panustanud just toimetulekukooli: korraldanud laste valmistatud käsitööesemete oksjoneid ja müüke ning renoveerinud kooli käsitööklassi.

“Oma klubi 10. aastapäeval kaks aastat tagasi andsime toimetulekukoolile üle LC Pärnu Koidula kinkekaardi – 650 eurot – laste mänguväljaku rajamise toetamiseks. Eelmisel aastal ostis klubi toimetulekukoolile lingtõstuki, mis võimaldab teisaldada erivajadusega last lingude abil voodist, toolist, vannist ja põrandalt,” tutvustab Pärna klubi heategevusprojekte.

Klubi on endale põhieesmärgiks seadnud heategevuslike ürituste korraldamise kaudu abistada erivajadustega lapsi ja toetada põhikooli õpilasi õpilaspreemiatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles