Martinson: Tallinna lastekaitsetöötajate arv on suurenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on Tallinnas aastate jooksul välja töötatud süsteem, mis võimaldab teha lastehoolekandetööd tulemuslikult, haarates võrgustikku erinevaid asutusi.

«Meie eesmärgiks on olnud vähendada lastekaitsetöötaja koormust, et ei kannataks töö kvaliteet ja praeguseks võime nentida, et oleme suutnud vaatamata masuperioodile tõsta lastekaitsetöötajate arvu toonaselt 21lt 56le,» rääkis Martinson IX linnade ja valdade päevadel Viru konverentsikeskuses. «Siiski on meie eesmärk, 1000 last ühele lastekaitsetöötajale, veel saavutamata, kuigi oleme oma näitajate poolest riigis esimeste seas,» lisas ta.

Peamiste probleemidena märkis Martinson lapsevastast vägivalda perekonnas, vanematevahelisi konflikte ning alkoholi- ja uimastisõltuvust. Niisamuti ka vanemate psüühilisi häireid.

Ajavahemikus 2006-2011 arvelevõetud abivajavate laste arv kahekordistus, samal ajal vähenesid mõnevõrra varjupaigas olevate, perekonnast eraldatud ja eestkostja juures elavate  laste arvnäitajad. Pea poole võrra vähenes ka lastekodulaste arv.

Lastekaitsetöötajaid töötab Tallinna linnaosades 56, nende ülesandeks on laste ja perede nõustamine, sotsiaalteenuste vahendamine, toetuste määramine ja maksmine, eestkoste, asendushoolduse ja järelhoolduse korraldamine ning sotsiaalregistri pidamine.

Tallinn maksab lastega peredele seitset eri liiki universaaltoetust ja kolme sissetulekust sõltuvat toetust. Tänavu on linna eelarvest laste hoolekandeks, sh teenused ja toetused kokku 6 313 355 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles