Valgevenes tähistavad tööpüha ainult ametiühingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minski peaväljak.
Minski peaväljak. Foto: Reuters / Scanpix

Valgevene Ametiühingute Liit korraldab 1. mail Minskis miitingu, kus kavatseb tõstatada sotsiaalküsimusi, teatas Liidu aseesimees Aleksandr Mikša.

«Maimiiting on parim võimalus probleemidest rääkimiseks. Sellist üritust nagu varem, «Rahu-Töö-Mai» vaimus, ei tule,» lubas ametiühingujuht.

Tema sõnul tulevad ametiühingud välja loosungitega «Reaalne väljapääs - reaalne sotsiaalpartnerlus» ja «Ei töökohtade vähendamisele».

Mingeid poliitilisi loosungeid ei soovi ametiühingujuhid miitingul näha, selle eest kannavad hoolt rahvamalevlased.

Opositsioonipoliitikud on teatanud, et ei kavatse tööpühal mingeid eraldi aktsioone korraldada.

«Meil on ametiühingute üritustel osalemisega halbu kogemusi, seepärast otsustasime jõudu säästa. Võimud võivad meie aktiviste ennetuskorras kinni pidada, praegusel hetkel peame otstarbekamaks valmistuda tulevasteks protestiaktsioonideks,» ütles Interfaxile registreerimata erakonna Gromada juht Nikolai Statkevitš.

Liikumise Euroopalik Valgevene aktivistid tahtsid tähistada 1. mail Euroopa päeva, kuid ei saanud Minski linnavõimudelt luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles