Tsunamist laastatud Jaapani linnale saadeti pakk kahe kullakangiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakangid.
Kullakangid. Foto: SCANPIX

Kahe aasta eest tsunamist laastatud Jaapani linn sai tundmatuks jäänud heategijalt saadetise, mis sisaldas rohkem kui 250 000 dollari väärtuses kulda.

Ishinomaki sadama operaatorfirma juhataja rääkis täna AFP-le, et möödunud nädalal saabus neile pakk, milles oli kaks kullakangi, kumbki kilogrammi raskune.

«Kuna see oli tähistatud kui «segakaup», tegin ma kasti lihtsalt lahti,» jutustas kompanii Ishinomaki Fish Market president Kunio Sunow, kes mõtles, et pakis on raamatud või midagi sellesarnast.

Tema äärmiseks jahmatuseks sisaldas see aga kahte kangi 24-karaadist ehk puhast kulda. Üks oli keeratud pruuni pakkimispaberisse ja teine ajakirjast rebitud lehte, mõlemad olid seejärel hoolikalt mullikilesse pakitud.

Saatja aadressi pakil ei olnud, kuid tulnud oli see Nagano linnast. Saadetis ei sisaldanud mingit sõnumit.

«Juba selle 24-karaadise kulla vaatamine kannustab inimesi. Nii hea on teada, et meid ei ole unustatud,» ütles Sunow, kes ei ole veel otsustanud, kuidas ootamatult sülle kukkunud kulda kasutada.

Jaapani ajakirjanduse andmetel saadeti hiljuti kaks kilo kulda ka ühele Ishinomaki taastamist toetavale vabaühendusele ja veel vähemalt üks organisatsioon on saanud üle kilo kulda.

Tokyost 350 kilomeetrit kirdes asuv linn sai 2011. aasta 11. märtsi maavärina ja sellele järgnenud tsunami läbi rängalt kannatada, hukkus üle 3000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles