Kalalaeva meeskond päästis lekkivalt jahilt neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev sõiduk pole juhtumiga seotud
Pildil olev sõiduk pole juhtumiga seotud Foto: AFP / Scanpix

Tallinna lahel sattus neljapäeva õhtul uppumisohtu jaht, millel viibinud neli inimest päästis merehädalistele appi sõitnud kalalaeva meeskond.


Piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungase sõnul sai merevalvekeskuse korrapidaja kell 18.47 teate, et Harjumaal Miiduranna sadama muulist ligi 200 meetri kaugusel on jaht merehätta sattunud. Selgus, et jaht oli hakanud tugevalt lekkima ning alusel tekkis reaalne uppumisoht.

Merevalvekeskuse korrapidaja võttis koheselt ühendust Miiduranna sadamaga, kust sõitis hädalistele appi kalalaev Narvia. "Operatiivselt tegutsenud kalalaeva meeskond jõudis juba 13 minutit pärast abiteadet jahini ja võttis sellel olnud neli nimest oma pardale," ütles Pungas BNS-ile.

Kalalaev tõi merehädalised kaldale ning keegi neist arstiabi ei vajanud. Uppumisohust õnnestus päästa ka tugevalt lekkinud jaht, mis pukseeriti Miiduranna sadamasse.

Tegu oli Beneateau First Class-7,5 tüüpi sportjahiga Alfa. Esialgsetel andmetel tekkis aluse keresse mõra ning kui jaht pautis, valgus vesi vööri ja hakkas alust põhja vedama.

Õnnetust pealt näinud inimese sõnul ulatus lõpuks paadil veest välja vaid meetri jagu ahtrit, samuti masti ülemine osa. Alus siiski ei uppunud ja see õnnestus sadamasse pukseerida.

Jahiõnnetuse asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles