Pilvre: eestlastele pole omane koos tegutseda

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjanik ja õppejõud Barbi Pilvre ütles mõttetalgutest rääkides, et eestlastele pole omane koos tegutsemine, kuid talgud annavad võimaluse seda harjutada.



«Ma arvan, et mõttetalgud on eestlaste iseloomuga raskesti ühildatavad. Selline grupiviisiline tegutsemine ei ole eestlastele omane, kuid me peaksime seda harjutama,» vahendavad ERR Uudised Pilvre sõnu täna hommikul mõttetalgutele keskendunud saates «Vabariigi kodanikud».

Pilvre sõnul polegi oluline, mis tulemusi mõttetalgud annavad. «Oluline on see, et inimesi inspireeritakse mõtlema, antakse mingi positiivne laeng. /.../ Pole üldse tähtis, mis seal välja mõeldakse, mis nende mõtetega tehakse või kas need ellu viiakse,» selgitas ta.

Mõttetalgute üks korraldajatest Peeter Jalakas märkis, et mõttetalgud on olulised, kuna tegelevad ka nende teemadega, millega erakonnad ei tegele. «On väga palju asju, mida ei saa läbi parteide teha. Kui mõelda täna sellele, kas praegune parlamentaarne demokraatia on kõige mõistlikum, siis seda küsimust ei saa ükski tõsiseltvõetav partei esitada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles